Na lžíci másla necháme zesklovatět najemno pokrájenou cibuli. Přisypeme mrkev, lehce jí opečeme, osolíme, podlijeme vodou(3 dcl) a přiklopenou dusíme doměkka. Poté jí zcedíme, vývar ponecháme! Na zbylém másle orestujeme lehce kari s moukou a zalijeme vývarem, rozmícháme a povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a prohřejeme.
2
Mrkev buď přidáme do omáčky a promícháme, nebo mrkev přelijeme na talíři omáčkou. Podáváme s rýží či brambory, zdobíme pažitkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarošková
|13. 3. 2016 14:42
Vynikající!
Milena
|21. 12. 2014 07:48
Moc dobré a před vánoci odlehčené jídlo. Másla jsem potřebovala o něco víc, protože mi žádné nezbylo a v ingrediencích je psaná jen lžíce jedna. Jinak je vše srozumitelně popsané, takže nebyl problém. Můžu doporučit, byla to výtaná změna :-) .
Iva
|12. 1. 2014 18:28
mňamka :))
Šárka Melmuková
|8. 2. 2013 13:47
Byla moc dobrá :-) , jen přítel si k ní dal kousek masa z hovězího vývaru, do kterého jsem dávala místo masa játrovou rýži.