Nejprve si připravíme roládu:vyšleháme žloutky s cukrem do pěny,pak přidáme mouku,řádně promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.Po vyndání z trouby sejmeme opatrně papír,roládu pomažeme marmeládou,ihned svineme a necháme vychladnout a zvlhnout(líp se pak krájí).
2
Jogurt si osladíme a vmícháme do něj želetinu,kterou jsme připravili podle návodu na obalu.Pokud máte rádi kyselejší chuť,sladit nemusíte.
3
Šlehačku ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem a ztužovačem.
4
Formu na biskupský chlebíček si vyložíme folií nebo alobalem.Roládu pokrájíme na 16 stejně širokých plátků a polovinou vyložíme dno formy.Na vrstvu roládových plátků nalijeme jogurtové želé,na které poskládáme druhou polovinu rolády.Srovnáme do roviny a naneseme vrstvu šlehačky.Dáme chladit a ztuhnout do ledničky.
5
*Do jogurtu můžete vložit i ovoce dle vlastního výběru.
6
Varianta bez jogurtového želé:jako mezivrstvu můžete natřít ještě jednu stejně připravenou šlehačku-též výborné!
7
*Vypadá to možná složitě,ale jak příprava rolády,tak i náplní je velice jednoduchá a zvládne jí i začátečník.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Kryštofírková
|29. 6. 2016 13:37
Vynikající dezert. Sklidil velikánský úspěch.
Radka Lukášová
|6. 3. 2014 08:53
Pekla jsem ho mamině k narozeninám místo dortu, který vždy očekává. Tak aby byla jednou nějaká změna ;-) . Udělala jsem jí radost. Moučník byl moc dobrý a také moc hezký, děkuji za recept.
Anna
|26. 10. 2013 12:20
Je výborný :-* místo marmelády jsem použila nutelu a bylo to super :-) jogurt už jsem nesladila a mlaskala si celá rodina
Marika
|4. 7. 2013 20:07
Pardon, sbíhají sliny.
Marika
|4. 7. 2013 20:04
Zítra se do něj pustím, už teď se mi stíhají sliny.
Lída
|25. 8. 2012 18:56
Na to jak pěkně moučník vypadá je i docela jednoduchý. Zanedlouho máme doma velkou slávu a tak bude ještě jednou, nebo dvakrát? ;-) :-*
Válková
|7. 5. 2012 14:28
Kdyby se nás sešlo víc jedna forma by byla málo. Po vyndání z formy drží pěkně tvar a tak se dá po vychladnutí prvního moučníku udělat hned i druhý. Recept se u nás zaručeně neztratí. :-)
eva
|24. 3. 2012 14:53
je naprosto skvělý. Mám ho v oblíbených a peču ho každou chvilku. Díky za inspiraci
Jeřábková Bohuslava
|9. 2. 2012 19:07
Přidávám se s kladným komentářem. Na talířku vypadá jako kdybych nad ním utopila spoustu času a přitom je to hračka. Už se těším, jak do něj v létě zakomponuji jahody, to bude něco!
Vránová
|28. 12. 2011 13:45
Děkuji za vyjímečný, neobvyklý a opravdu lahodný dortík. Chvala se na něj jen sypala :-* <:-) .
Monča Ticháčková
|18. 10. 2011 13:46
Bohužel se po něm zaprášilo tak rychle, že jsem nestihla ani ochutnat a nečekaná návštěva dojedla to, co z moučníku zbylo a libovala si. To je pro mě ale ta největší pochvala, jakou můžu dostat, takže já děkuji za výborný recept, který v brzké době znovu udělám.
Wendy
|7. 9. 2011 12:02
Posílám velkou pochvalu, je dokonalý!
¨Jarka O.
|31. 8. 2011 17:09
Zdravím Jirku :-P :-* Koukám, zase jedna krása, to abych náhodou nezhubla :-S :-[ :-D ...už si to tisknu ;-)
...Q, to záleží na tom, co máte raději, já dělal z půl kila jogurtu a jedné šlehačky navrch..., hodně improvizuji a většinou to dopadne dobře ;-) ... . Jestli budete dělat jinak, napište, třeba se inspiruji já ;-) , myslím, že by se do jogurtové náplně určitě ušlehaná smetana přidat dala... . Hodně štěstí :-)
Chci to udělat o víkendu a pořád přemýšlím, jestli mám opravdu udělat 1. vrstvu jogurt a 2. vrstvu šlehačku. Jestli by nebylo lepší smíchat šlehačku s jogurtem a želatinou a udělat obě vrstvy z této směsi. Prosím autora, co by bylo lepší? Moc děkuju.
Tenhle moučník je fakt parádní!!!Ještě se mi nepovedlo něco tak moc dobrého a aby to i tak vypadalo.Zkusila jsem obojí.S jogurtem i se šlehačkou,se šlehačkou je nadýchaný a s jogurtem zase drží dobře tvar a je nakyslý.Oba jsou naprosto k sež----.Hlavně už nezapomenu vyložit formu mikrotenem jako při prvním pokusu,první kousky šly ven ztuha.
Přeučilová Š.
|20. 7. 2011 08:00
Vřele doporučuji, je to vynikající zákusek, který se na jazyku jen rozplyne <:-) 1* !!!
Lucie
|3. 5. 2011 22:25
Perfektní :-* ! Nejtěžší na ní bylo vydržet do druhého dne :-D !
Edita
|29. 3. 2011 16:14
Z rolády jsem měla strach, vždy z ní mám podivné torzo :-( , tentokrát se povedla na jedničku ! Pak už šlo vše hladce a finále stálo za to !!! Děkuji ,určitě zopakuji.