Na páře si svaříme smetany s cukrem, solamylem a čokoládou v hustý pudink, potom povrch pocukrujeme a necháme vychladnout (je to proto, aby se neudělal škraloup). Kousek ztuženého tuku si rozpustíme a vychladíme. Do chladného pudinku pomalu vešleháme na malé kousky nakrájené máslo a tuk. Podle chuti můžeme krém ještě přisladit. Krému je hodně, krásně vystačí na velký dorti na dozdobení.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vláďa
|12. 6. 2015 17:37
Nevím asi lednička?
Hana
|15. 12. 2014 19:29
ahoj, napište mi jak šleháte asi ručně nebo snad i elektrickým šlehačem? díky
Bára
|3. 9. 2014 12:33
Dobrý den, pudink mi nechce ztuhnout, kde je problém, nevíte? Díky za odpověď :-)
Mája
|5. 8. 2014 10:55
Opravdu výborný... a zvládla jse,m ho i já, jako totální anticukrářka :D :-))) fakt jak šlehaajda :-)) doporučuji všem ;-)
Nikča
|3. 7. 2014 20:55
Krém je naprosto luxusnííí :) dorty budu dělat jen sním :) :-)
kubik
|10. 5. 2014 20:06
Ahoj, chtel jsem se zeptat, jestli by slo do toho kremu pridat jeste kousky bananu nebo jestli si myslite, ze by to nejspise chutnalo spatne ? Dekuji za odpoved :)
Petra
|23. 10. 2013 16:37
Pro příště dám víc čokolády, to máslo uplně přebilo chuť čokolády takže já jsem spokojená tak na půl :-!
Verča
|27. 9. 2013 17:36
Ahoj, já jsem to upravila a dala jsem 2 másla a 200g čokolády, je to tužší a je toho víc 8-)
Vezmete větší a menší hrnec, do většího dáte trochu vody tak, aby po vložení ten menší neplaval. Vodu přivedete k varu, vložíte menší hrnec (mně se lépe osvědčila skleněná nebo nerez miska, i hrnec ale poslouží) a v něm svaříte dané ingredience.
chtěla sem se zeptat jelikož jsme nezkušená kuchařka jako to přesně udělat Svařit nad párou ? a je to :-\
Bára
|9. 3. 2013 12:18
Ano, mně se podařilo položit na něj fondán a chuťově je ten krém taky super :)
Pavel
|30. 11. 2012 13:50
Chtěl bych se zeptat zda se dá použít pod fondán?? (ztuhne v lednici, nebo je pořád měkký?)
Stáňa
|25. 9. 2012 18:19
Prosím, může se svařit šlehajda na sporáku na malý výkon než na páře? Děkuji moc
Daniela
|9. 9. 2012 13:06
Mam to:)
viky
|24. 8. 2012 13:16
dobre to visera neeeeeeeeeeeeeeeee trosku je to dobre Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page. Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.
Daniela
|16. 7. 2012 09:44
Jaky obsah ma slehacka prosim? Ziju v zahranici a tak nevim..
vynikající krém, měl velký úspěch. Krému vystačilo na natření vevnitř i nahoře a okrajích, ale na ozdobení zdobičkou už ne :( Ale byl opravdu výborný, příště udělám 1 a 1/2 dávky. Mj. tuk jsem nedávala, jen máslo
Mirek
|25. 5. 2012 16:05
Nejsem sice autor receptu, ale myslím, že lze ten tuk nahradit ještě dalším máslem (ba dokonce to bude i lepší)
Krém je super a je skvělé,že se dá víceméně použít hned a nemusí se čekat do druhého dne. Já jsem dala jen míň másla,aby to bylo více šlehačkovitější než máslové ;-)
Mohl by mi nekdo rici jak velke jsou smetany ktere zde pouzivate a kolik je 1 maslo? Ziji v zahranici a tak nemam predstavu. Dekuji.
Lucie Suchá
|30. 6. 2010 23:17
Je vážně skvělý ! Dávám 1 !
Dede .
|24. 3. 2008 14:32
Krém je vynikajúci,použila som ho na naplnenie torty.Naozaj je lahodný.
jaroslav sagan
|23. 12. 2007 15:58
Dory den! akurat su vianoce.. taky vyborny krem!! palce oblizes! vdaka za recept!!
jitka
|6. 11. 2007 14:00
Krém je výborný,také ho dělám často.Svařené ingredience nechávám v lednici přes noc a druhý den krém dodělávám.
Margita
|17. 5. 2006 17:56
Ďakujem za recept, určite vyskúšam. Dlho hľadám nejakú dobrú plnku a táto vyzerá ozaj dobre. Dám vedieť. Tiež by som bola zato, keby niekto napísal dobrý recept na čokoládovú polevu na dorty, resp. iné dobré polevy. Vopred díky.
jitka Mal.
|16. 5. 2006 18:56
10-15 min. než se svaří šlehačka v hustý pudink, potom asi tak 30min. než hmota vystydne, ale dá se urychlit tím, že ji budete šlehat do schladnutí a závěr vešlehání másla už je tak 5min. Takže tu necelou hodinku. Ale jak jsem psala pokud hmotu si zchladíte šleháním vyjde vás to na 1/2 hod. Ale je to opravdu jen orientační, já si dělám krém vždycky den dopředu, takže u toho nijak nespěchám.
Alena Okrouhlická
|16. 5. 2006 18:03
Mohla byste prosím napsat přibližnou dobu přípravy? Předem děkuji.