Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a během smažení od sebe rozdělíme na kousky. Když je maso osmažené, přisypeme na kostičky, plátky nebo nudličky očištěnou pokrájenou zeleninu a ještě krátce smažíme.
Do směsi přisypeme jemně nasekaný česnek s protlakem, ještě krátce osmažíme, dle chuti můžeme přidat chilli papričku nebo omáčku, případně koření dle chuti, podlijeme troškou vody a pod poklicí, na mírném plameni krátce dusíme do změknutí zeleniny.
Během přípravy si uvaříme čočku dle návodu na obalu, scedíme a následně nasypeme do připravené maso-zeleninové směsi. Vše promícháme, případně dle vlastní chuti dosolíme nebo okořeníme a můžeme podávat.
4
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, na topinkách, s bramborem...