Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo šťouchadlem. Osmaženou cibuli okořeníme mletou sladkou paprikou, adžika kořením (nebo jiným) dle vlastní chuti a nasekaným česnekem. Vše ještě krátce osmažíme, přisypeme pokrájenou papriku, přidáme protlak, osolíme, promícháme, případně podlijeme troškou vývaru a dusíme pod poklicí do změknutí masa a papriky, za občasného podlití a promíchání. Nakonec vmícháme scezenou cizrnu ve slaném nálevu nebo předem uvařenou v osolené vodě, kterou necháme ve směsi prohřát.
2
Cizrnovou směs s mletým masem podáváme v pita chlebu, tortille, na opečených toustech nebo topinkách, s bramborem nebo těstovinami.