V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme asi polévkovou lžici másla, na másle orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer, mrkev...) pak na zeleninu nasypeme dětskou krupičku (množství záleží na velikosti hrnce - ona totiž polévku zahustí místo jíšky - chce to vyzkoušet) a za stálého míchání ještě opražíme se zeleninou. Zalejeme asi sklenicí vody a stále mícháme, jinak se udělají hrudky.
2
Když hmota zhoustne a vaří se, dolejeme opět vodou do hustoty a množství polévky kterou chceme. Do polévky přidáme sůl, polévkové koření, celerovou nebo petrželovou nať - pro barevnost a za občasného míchání provaříme. Ke konci přidáme 1-2 vejce, které rozkvedláme v polévce. Polévka je velice rychlá.
Tuto polévku nám vařila mamka, když jsme byli malí, já ji teď vařím svému synovi :-) ale nevěděla jsem, že se jí opravdu říka milionová, myslela jsem že si ten název mamka vymyslela a ona je přitom tak známá :-)
ranep
|13. 6. 2007 12:06
To je léty osvědčená polévka - moc dobrá.
Martina
|8. 3. 2005 10:05
Včera jsem polévku vařila, u mého přítele měla velký úspěch, říkal, že je jako od maminky.