Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz poznámka níže.
2
Ohřát vodu do varu. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami), dolít studenou vodu. Po promíchaní nechat zakryté odležet 10 minut. Dále vypracovat těsto, hníst 8-10 minut, těsto mírné lepí. Nechat odležet zakryté 30-60 minut v chladničce.
Odkrojit z těsta podélný díl, rozválet na váleček o průměru 2-2,5 cm. Lze dále rozkrájet na menší kousky a zakulatit na kroketky. Je možné zabalit do těsta náplň. Nebo ponechat válečky vcelku, podobné délky.
4
Vařit v páře nebo ve vařící vodě 20 minut. Výhodou vaření v páře je menší množství vody a kratší čas pro začátek varu. Lze podávat s oblíbenou omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Názvy rýžové knedlíčky, noky, kuličky, krokety, šišky, sweet glutinous/sticky rice ball, tim tong jyun, yin-yang tong yuan, rice cylinder cake, garaeddeok, bar rice cake, garaetteok, massa de arroz coreana. Lepivá rýže zůstává slepená po uvaření bez vyprání prachu. Jiná rýže nepotřebuje vyprat, jsou oddělená zrna po uvaření. Použití pouze vařící vody způsobí ztvrdnutí tésta v plném průřezu. Nebyla zkoušena kupovaná rýžová mouka kvůli neznámé hrubosti. Namletí na hrubou mouku způsobuje mírnou lepivost, dostatečnou pro soudržnost těsta.