Ve větším hrnci přivedeme do varu osolenou vodu, vsypeme do ní rýži, zamícháme a vaříme asi 10 minut. Pak ji scedíme a necháme okapat. Omyjeme papriky, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na silnější nudličky. Scedíme červené fazole, kukuřici, fazolové lusky a mrkev. Mrkve a fazolové lusky rozkrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. V kastrole rozpálíme tuk, vložíme maso a zprudka za stálého míchání opékáme. K masu přidáme papriky, kukuřici, fazolové lusky, mrkev, fazole, 4 lžíce kečupu, koření, osolíme a asi 10 minut za občasného zamíchání podusíme. Jestliže se šťáva vysmahla, přilijeme ke směsi trochu vařící vody, přidáme rýži, zlehka promícháme a ihned podáváme.