ks
chilli papričky
Sušené pokrájené na plátky cca 1 cm
sůl
Při podávání se na polévky při
avokádo
kousek
bílý jogurt
a chilli paprička
sýr
může být i balkán
Postup přípravy receptu
1
Osmažit tortilly, až jsou nazlátlé, ve stejném oleji osmažíme i chilli papriky. Nahrubo rozmixujeme rajčata s česnekem a cibulí, také osmažíme. Vše smícháme dohromady a připravíme na povaření. Přidáme vodu (čím víc vody, tím míň chuti), já přidávám cca 0,5 l, dodáme bujón a povaříme, až probublá cca 2 minuty.
2
Po uvaření přidáme sůl podle chuti a dáme na talíř a nahoru přidáme: kousek avokáda, sýru i jogurtu podle chuti, a chilli papričku do ruky na přikusování. Jsem si stoprocentně jist, že vás nasytí jeden talíř.
Pohodové, rychlé. Paradoxně vic chutnala manželce. Přitom je to ostry, česnekový...
marketa
|19. 5. 2012 12:15
tento recept je neúplný je bez chuti, přidejte: drcené rajče, bílé víno, pepř, sladkou papriku a podle chuti petrželka a římský kmín , při servírování zakysanou smetanu
na jiný způsob přidejte místo tortill , fazole a slaninu :-)