Meruňky omyjeme, rozpůlíme, zasypeme cukrem a dáme vařit do hrnce na cca 30 - 45 minut.
2
Během varu přidáme jadýrka. Ke konci je vyndáme a ponorným mixérem sem tam promixujeme, aby v marmeládě nebyly moc velké kusy.
3
Plníme do skleniček, uzavřeme víčky a hned sterilujeme na 85°C asi 20 minut. (85°C = voda se nevaří, od spoda jdou jen mírně bublinky, já dávám na 80°C - voda se jen táhne, nejdou od spodu vůbec žádné bublinky na 30 minut).
4
Poté vyndáme a na 5 minut obrátíme skleničky dnem vzhůru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Veronika
|17. 6. 2015 08:39
Dobrý den, mám v plánu jí vyzkoušet, nikdy jsem jí nedělala, jen se zeptám.. Žádný želírovací prostředek se nepoužívá? Děkuji a hezký den :-)
Veronika
|17. 6. 2015 08:39
Dobrý den, mám v plánu jí vyzkoušet, nikdy jsem jí nedělala, jen se zeptám.. Žádný želírovací prostředek se nepoužívá? Děkuji a hezký den :-)
Monika
|23. 7. 2011 19:15
:-) Dobrý den, já o jadérkách už slyšela, dávají se kvůli vůni, píše se to ve strých kuchařkách. My přidáváme do víček i do marmelády trošku citronu,ale jsem ráda za tento recept, dnes jsem udělal 20 sklenic. myslím, že není nad klasickou domácí výrobu bez konzervačních látek a ztužovačů a gelfixů. Letos jsem ráda, že je téměř po "meruňkobraní", bylo toho moc...Pěkné léto všem... :-)
HAVLENA47
|21. 7. 2011 15:09
také slyším o jadýrkách poprvé ale chybí mi tam nějaký ztužovač