Originální a lahodný pokrm tvoří kuličky ze směsi mletého masa, cibulky a strouhaného parmazánu. K nim přidejte šťavnaté měsíčky pečené dýně a petrželové pyré - a dokonalá souhra chutí je na světě.
Mleté maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, přidejte vejce, sýr a strouhanku, ochuťte solí a pepřem. Směs dobře promíchejte a krátce zpracujte, vlhkýma rukama tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a skládejte je v pravidelných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem.
Dýni důkladně umyjte, neloupejte, rozpulte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Kousky dýně rozložte na plech mezi masové kuličky, zakápněte olivovým olejem, osolte a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
3
Mezitím oloupejte petržel, pokrájejte ji na menší kousky a uvařte ve vodě doměkka. Slijte, dejte do mixéru, přidejte kokosové mléko nebo smetanu, sůl a pepř a dobře rozmixujte. Do petrželového pyré vmíchejte nasekanou nať a podávejte s masovými koulemi a pečenou dýní. Každou porci ještě zasypte nasucho opraženými dýňovými semínky.