Rajská omáčka je oblíbená česká klasika, na které si určitě všichni pochutnají. Perfektně se k ní hodí kuličky z mletého masa ochucené česnekem, cibulkou a petrželkou. Pak už jen stačí uvařit těstoviny a výsledný pokrm je na světě.
Oloupanou cibuli, česnek i petrželku pokrájejte na menší kusy a rozmixujte. Vzniklou hmotu promíchejte v misce s masem, osolte a opepřete. Vytvarujte asi 20 pevných koulí.
V kastrolu rozehřejte olej a na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Maso přendejte na talíř a do kastrolu nasypte nadrobno pokrájenou cibuli. Orestujte ji dozlatova. Přimíchejte mouku a po minutě i protlak. Nechte asi minutu bublat a pak zalijte studeným vývarem. Přidejte koření i maso. Osolte, opepřete a nechte vařit na mírném ohni, asi 15 minut. Koření z hotové omáčky vyberte.