Na oleji nebo másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, ke kterou dáme osmažit na kostky (nudličky) pokrájené a osolené maso dle vlastního výběru. Po osmažení nasypeme do výpeku k masu papriku, kterou necháme jen krátce zpěnit a ihned zalijeme vývarem. Promícháme, zaklopíme a dusíme do změknutí masa, případně podlijeme.
2
Množství tekutiny udržujeme přibližně na množství 500 ml. Ve šlehačce si rozmícháme mouku, přilijeme do vývaru k masu a vše ještě povaříme. Pak odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu - již nevaříme, aby se nesrazila. Dle chuti můžeme ještě dosolit.
3
Podáváme s bramborovými noky, houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dohnalová
|30. 11. 2016 14:16
Skvělý oběd!! Uvařila jsem k němu kolínka.
Dana Zvonková
|16. 5. 2016 11:10
Výborné a snadné jídlo, jsem ráda, že jsem recept vyzkoušela. Paprikáš nesporně včera nebyl naposledy.
ježkovivoči
|29. 12. 2015 12:36
:-* bylo to dokonalý, dík
Ivana
|24. 10. 2015 11:19
Taková trochu kalorická bombička :-D no ale za hřích to jednou za čas určitě stojí a tak paprikáš určitě vařit budu. Netvrdím že hned příští týden, ale brzo to bude určitě. :-D
Tasikova
|21. 12. 2014 11:16
Hotovo! A je to vic nez vyborne, tak vam chci podekovat.
Lada
|4. 7. 2014 12:22
Výborné :-)
Drahoslava Müllerová
|21. 6. 2014 12:05
Recept mi byl dnes velkou inspirací. Děkuji za něj, paprikáš je na jedničku s hvězdičkami. D.