g
vepřové maso
(plec...) nebo králičí, drůbeží (kuřecí, krůtí)
sůl
koření
dle chuti: pepř nebo kořenící směsi dle chuti
olej
100
g
paprika
na nudličky, cca
100
g
česnekové výhonky
očištěné, cca
2
stroužek
česnek
nasekaný 1 -
brambory nové
malé, pro dvě osoby
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si oškrábeme nebo jen kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou malé nové brambory, které dáme uvařit do osolené vody.
2
Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti a dáme osmažit do pánve s trochou rozpáleného oleje. Zhruba v polovině smažení, kdy už je voda odpařená, přihodíme do pánve pokrájenou papriku, pokrájené česnekové výhonky, nasekaný česnek a scezené vařené brambůrky. Vše dosmažíme doměkka a dozlatova. Ke konci smažení případně ještě dle chuti dosolíme, dokořeníme nebo můžeme zlehka místo soli a koření zakápnout sojovou omáčkou.
3
Do směsi můžeme přidat i pokrájené jarní cibulky, kdy zelenou natí můžeme hotový pokrm před servírováním přizdobit.