čokoládová poleva
,šlehačka nebo kakao - dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Žloutky vyšleháme s cukrem, pak přimícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem, kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymyzané a vysypané dortové formy (22-25 cm) a dáme péct do předehřáté trouby. Vyzkoušíme špejlí-těsto se na ní nesmí lepit. Hotový korpus necháme vychladit. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuha, pak vmícháme zakysanou smetanu a nastrouhanou (rozmixovanou) Margotku.
2
Náplň na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme a povrch poprášíme kakaem. Místo kakaa můžeme polít nebo pocákat čokoládou nebo na porce dortu nastříkat kopeček šlehačky.
Nejdřív jsem se lekla, že hotový korpus z těsta je strašně nízký, ale po namazání lahodným krémem to vypadalo moc hezky. Měla jsem to jako narozeninové překvapení pro taťku, který zbožňuje margotku a musím říct, že lepší dort jsme nejedli. Je to mňamka, rozplývá se na jazyku a během 5 minut nebyl ani jeden kousek :-D
E.Vokatá
|9. 8. 2013 22:17
Recept v nejbližší době určitě vyzkouším,protože margot máme všichni rádi a ingredience krému zní velmi lákavě.
ZDENICKA
|31. 7. 2013 14:54
SKUSIM.A VYPADA MOC PEKNE. :-)
Romča
|10. 4. 2013 18:24
lepší krém jsem nejedla, naprostá lahůdka :-P a taky se mi líbí ten líný nápad Kateřiny :-[ :-[ , proč si někdy neulehčit práci :-D
Katerina Pacikova
|27. 5. 2012 18:18
Musim velmi pochvalit krem, je fantasticky a osvezujici. Nazdobila jsem s nim kupovany vidensky korpus a bylo hotovo za par minut.
Francová
|27. 4. 2012 14:01
Už se chladí a soudě podle krému bude brzy pryč, margot v krému je výborná.
Bětka
|15. 2. 2012 18:03
"Dort" byl prostě báječný, dělala jsem ho do pekáčkové mísy z varného skla, formu si budu muset v nejbližší době pořídit. :-)
Pavluša
|18. 11. 2011 10:16
:-* je přesně podle našeho gusta!
Martina
|1. 11. 2011 17:49
a vo tom to je :-D , proto je lehoučkej, no né ;-) :-P