• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM
Napište svůj komentář k receptu

MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Pro 4 osoby:
    • 1
      l mléko
    • 100
      g mandle - loupané umleté
    • 6
      plátek bílá želatina
    • 80
      g kandované ovoce různé
    • 0,20
      dl pomerančový likér
    • 0,20
      l smetana
    • 2
      ks pomeranč středně velké

Postup přípravy receptu

1
Mléko na mírném ohni svaříme s mletými mandlemi a udržujeme ho ve varu 30 minut při stálém míchání.
2
Želatinu necháme bobtnat 5 minut ve studené vodě.
3
Mléko přecedíme přes jemné síto, mandle přitom důkladně propasírujeme; to, co zbyde na sítu, nepoužijeme. Mandlové mléko znovu zahřejeme a rozpustíme v něm rozmělněnou želatinu.
4
Kandované ovoce nakrájíme na jemné kostičky, spolu s pomerančovým likérem vmícháme do mandlového mléka a asi na 20 - 30 minut dáme do ledničky, až krém začne želírovat.
5
Mezitím do tuha ušleháme smetanu, vmícháme ji no mandlového krému a směsí naplníme čtyři formy vypláchnuté studenou vodou. Ty pak dáme na čtyři hodiny nebo přes noc ztuhnout do ledničky.
6
Před podáváním pomeranč umyjeme horkou vodou, oloupeme slupku a pokrájíme ji na nudličky. Pomeranč pak pokrájíme na plátky a pečlivě odřízneme dužinu od blány. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu a necháme ji 5 minut povařit s nudličkami kůry. Poté přecedíme, nudličky vyndáme a do horké šťávy přidáme kousky pomeranče. Necháme zchladnout.
7
Mandlový pudink nožem oddělíme od okraje formy, formičky dáme na chvilku do horké vody a pak poudink vyklopíme na čtyři talíře. Obložíme kousky pomeranče, zalijeme šťávou a posypeme nudličkami kůry.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Věnec s kandovaným ovocem a čokoládou

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s mandlemi a kandovaným ovocem

Babiččiny rozinkové sušenky s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Vaření Chlazení Bez lepku Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Kandované ovoce Mandle - loupané Mléko Pomeranč Pomerančový likér Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

71
Francouzský dresing
Francouzský dresing
70
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
54
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
51
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…
37
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact