• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ratatouille IV.
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille IV.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
8fotografií
Nahrát fotku
 

Zeleninový pokrm původem z Francie se tak trochu podobá našemu leču. Nenajdete v něm ale ani žádnou uzeninu, ani vajíčka. Co nechybí, to je cuketa a lilek. Ratatouille je skvělé k masu, rybám, těstovinám, rýži i bramborám. Nejlepší je ale jen tak s kusem čerstvé křupavé bagety na vytření skvělé omáčky.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek střední
    • 5
      ks rajčata střední, zralé
    • 2
      ks cuketa střední, může být zelená i žlutá
    • 2
      ks paprika červená a žlutá
    • 1
      ks červená cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 6
      snítka tymián
    • 6
      snítka oregáno
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého píchněte nožem a nechte asi 5 minut stát. Poté je vylovte, oloupejte, rozkrojte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky. Cuketu pokrájejte na kolečka a ty pak na čtvrtiny. Papriky očistěte a nakrájejte na menší kousky, cibuli na klínky a česnek na plátky. Bylinky svažte provázkem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Kousky lilku vysajte papírovou utěrkou, nebojte se přitlačit. Ve větší pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje, přidejte tak polovinu lilků a na středním plameni je opečte. V pánvi by nikdy nemělo být mnoho zeleniny, aby se nezačala dusit, ale opékala se. Jakmile lilky chytí výraznější barvu a lehce změknou, přendejte je děrovanou naběračkou do mísy a pokračujte v opékání s další várkou. Podle potřeby doplňujte do pánve olej, vždy ale jen tolik, kolik dané množství zeleniny nutně potřebuje. Stejným způsobem, tedy postupně a po částech, opečte cuketu i papriky a přidejte je do mísy k lilkům.
3
Ve větším (nejlépe litinovém) hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje a orestujte cibuli i s bylinkami. Jakmile chytí barvu, přidejte česnek a restujte ještě chvíli. Česnek by neměl začít hnědnout, takže po chvíli přidejte připravenou zeleninu a rajčata. Vše dobře promíchejte, ochuťte solí, pepřem a už jen pár minut provařte, aby se tekutina z rajčat zredukovala. Ratatouille podávejte ještě teplé.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Ratatouille s bramborami

Ratatouille s bramborami

Ratatouille

Ratatouille

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše FOOD Vegetariánské a zdravé
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Cuketa Lilek Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Rozmarýn Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Fofrperník

Fofrperník

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Tzaziky

Tzaziky

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

112
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
100
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
66
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
50
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
47
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Šíp ze Všechnopárty ohlásil definitivní konec! Mně už nemá kdo zavolat

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Expartnerka Adama Krause u soudu tvrdila: Výhrůžky slavným otcem!

Expartnerka Adama Krause u soudu tvrdila: Výhrůžky slavným otcem!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille III.
Ratatouille III.
Ratatouille s bramborami
Ratatouille s bramborami
Raubířovy zapečené těstoviny
Raubířovy zapečené těstoviny
Ravioli
Ravioli
  • Recepty.cz
  • Ratatouille IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact