Z ingrediencí na těsto si vypracujeme hladké těsto, kterým plníme formičky košíčků. Neplníme zcela, necháme uprostřed těsta důlek, těsto při pečení trošku povyskočí. Pečeme v předehřáté troubě zvolna do světlerůžova. Ještě teplé vyklápíme z formiček.
2
Pokud chceme dělat košíčky ořechové, stačí jen mandle zaměnit za mleté ořechy. Těsto také můžeme dle chuti obarvit kakaem.
3
**Náplň:** Množství surovin záleží na tom, jak chceme mít košíčky plné, sladké, mandlové či ořechové nebo barevné. Já dělám světlou náplň = mandle (ořechy) a piškoty 1:1 a salko přidávám podle hustoty hmoty. Tmavou náplň = mandle + piškoty + trošku kakaa + pár kapek rumu a salko dle potřeby na spojení surovin. Náplní potom košíčky naplníme a přelijeme polevou z rozehřátých kaštanů rozehřátých v horké lázni nebo v mikrovlnce. Vršek košíčků ozdobíme mandlí nebo ořechem (nemusíme).
4
Místo ledových kaštanů můžeme použít i polevu z receptu: Jednoduchá vařená poleva.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Bangová
|13. 12. 2016 13:23
Nedostižné cukroví, košíčky máme nejradši hned po kokoskách.
Drahuš
|6. 12. 2016 15:21
Bála jsem se že neodhadnu množství náplně do košíčků. Udělala jsem z celého balení piškot plus ořechy, rum, salko... Ta hmota je tak dobrá, že jsem přidělávala a dělala navíc kuličky a šišky, které jsem obalovala v čokoládě ořechové drti a v kakau. Perfektní cukroví <3 pečené i nepečené v jednom receptu.