V minulosti nemohl mák během zimních měsíců chybět v žádné české domácnosti. A víte, že Česká republika se od roku 2006 stala největším producentem máku? Připravte si k snídani nebo kávě tento vláčný makovec se švestkami a ledovou polevou. Už při čtení se vám budou sbíhat sliny.
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience.
2
Hotové těsto nalijte do vyššího plechu vymazaného olejem a vysypaného moukou či vyloženého papírem na pečení. Rovnoměrně rozetřete a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 25-30 minut.
3
Upečený korpus nechte mírně vychladnout a vyklopte z pekáčku. Na ještě vlažný piškot rozetřete polevu, kterou jste připravili důkladným vymícháním cukru a citronové šťávy. Čím déle budete cukr s citronovou šťávou míchat, tím lesklejší poleva bude.