V mléce se špetkou soli, cukrem, rumem a částí mouky si rozmícháme vejce s droždím, které si necháme rozpustit. Pak přisypeme zbytek mouky, zamícháme a necháme na teplém místě vykynout - začnou se tvořit bubliny a těsto zvětší objem. Pokud chceme mít lívance nadýchané a vláčné během kynutí ještě jednou promícháme a necháme znovu vzejít.
2
Těsto po vykynutí naběračkou lijeme do lívanečníku nebo na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme posypané cukrem s mákem, potřené povidly ... - dle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jonáková Věra
|25. 11. 2016 12:37
Príma změna, makové nám moc chutnaly a na talíři dostaly navrch mák, cukr a máslo jako dáváme na škubánky a naposledy určitě nebyly.
Hanka
|23. 4. 2016 16:01
Mák máme moc rádi a sladké taky, tak jsem je zkusila a byly výborné <3 . A doporučení, že se dají pomazat povidly je super, protože to nám takhle chutnaly nejvíc. Děkuji :-) .