hlíva ústřičná
nebo jidášovo ucho (předem namočené)
0,50
balení
těstoviny
cca 250 gramů
350
g
zelenina
dle chuti, čerstvá, mražená... cca
koření na ryby
dle chuti
350
g
filety
- čerstvé nebo rozmražené, (treska, pangasius...)
olej
omáčka hoisin
nebo rybí, ústřicová... dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Filety pokrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti a pokud koření neobsahuje sůl, tak i osolíme. Zprudka osmažíme dozlatova ze všech stran a vyndáme na talířek.
2
Do výpeku dáme pokrájenou zeleninu dle vlastní chuti, nejlépe různobarevnou papriku, pórek, česnek, mrkev, celer, lahůdkovou cibulku, cuketu, lilek, hlívu (žampiony, jidášovo ucho...), ale použít můžeme i mraženou zeleninu. Smažíme doměkka (na skus). Pokud jsme měli na pánvi po filetách málo oleje, pochopiteně můžeme přidat.
3
Těstoviny uvaříme na skus, dle návodu v osolené vodě, scedíme a smícháme s osmaženými kousky filetů a zeleninou.
4
Vše dochutíme Hoisin omáčkou dle vlastní chuti, můžeme použít i omáčku rybí, ústřicovou nebo sojovou.