Vynikající dezert bez mouky,připravený z jemně mletých madlí, máku, vajec, cukru, másla a arašídového másla, ozdobený sněhobílou citronovou polevou, si můžete vychutnávat po celý rok.
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse utřete obě másla se 100 g cukru a citronovou kůrou a postupně zašlehejte žloutky. Šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná světlá pěna. Ve druhé míse (dokonale čisté a suché) vyšlehejte bílky. Až se napění, přidejte zbylý cukr a vyšlehejte pevný lesklý sníh.
Mandle promíchejte s mákem a střídavě zlehka spojujte s bílkovým sněhem a vyšlehanými žloutky. Formičky dobře vytřete máslem a vysypte mandlovou moukou. Vlijte do nich těsto a pečte v troubě 20 minut. Hotové kytičky opatrně vyklopte a nechte vychladnout.
3
V misce vyšlehejte suroviny na polevu – musí být hustá. Dejte ji do cukrářského sáčku s tenkou špičkou a kytky ozdobte.