Z rohlíků odebereme kůrku, nakrájíme na plátky a zalijme smetanou. Prochladlé brambory dáme do mísy, důkladně rozšťoucháme a necháme úplně vychladnout. Pak přidáme mleté maso, vejce a nasáklou housku. Vše promícháme a dle chuti osolíme. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme v strouhankové směsi. Karbanátky pokapeme olejem, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180o C. Podáváme s tvarohovým dipem.
2
**Strouhanková směs:** majoránku, hřebíček, pepř, muškátový květ a zázvor podrtíme a smícháme se strouhankou.
3
**Tvarohový dip:** vyšleháme tvaroh se šlehačkou, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a posypeme pažitkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Darinka
|6. 2. 2017 14:48
Z rohlíků odebereme kůrku? To jako vážně? Od kdy se z rohlíků sundavá kůrka jako z chleba? Po pravdě mě přešla chuť něco zkoušet při představě loupání rohlíků :-S :-$
Naprosto vynikající. Opravdu to mělo velký úspěch, a ten tvarohový dip, který zbyl, jsme jednoduše použili na zeleninový salát! Dávám jedna a zařím mezi oblíbené