Těsto vystačí na třípatrový dort s korpusy o průměru 11, 15 a 23 cm. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme pomleté ořechy a za stálého míchání i horkou vodu. Do této směsi přidáme majolku, mouku s kypřidlem, vanilkové aroma a vše důkladně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh vyšlehaný z bílků a soli.
2
Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných forem (použít můžeme například i kastroly, které nejsou kónické).
3
Naplněné formy s těstem dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Hotové korpusy vyndáme z trouby, necháme trochu zchladnout, vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
4
Takto připravené korpusy můžeme plnit i zdobit prakticky jakýmkoliv krémem, marmeládou a chutě se nebudou ,,tlouct,,. Pokud máme rádi kávovou příchuť, můžeme do těsta před pečením přidat dvě lžičky mleté nebo instantní kávy.
5
Na zdobení můžeme použít například:
6
* Vanilkový krém: svaříme 0,4 dl mléka s van. pudinkem, necháme vychladit pod mikrotenem, aby se neudělal škraloup. Vyšleháme 200g másla se 150g moučkového cukru do pěny a po částech vmícháme vychladlý pudink.
7
* Kávový krém: uděláme stejně jako vanilkový, jen ke konci šlehání přidáme do krému logr z uvařené kávy - bez vody, aby se krém nesrazil!
8
* Kakaový krém: uděláme stejně jako vanilkový, jen kakao(1-2 lžíce) dobře vmícháme do máslovo-cukrové pěny.
9
Korpusy rozkrojíme, mažeme střídavě marmeládou(uvnitř) nebo krémy uvnitř i po obvodu. Namazané korpusy můžeme dozdobit buď posypáním mletými ořechy, kokosem nebo mandlemi. Také si můžeme částí krému naplnit cukrářské sáčky a dozdobit korpusy krémovými pusinkami... . Fantazii se meze nekladou :-).