Lehký, zdravý a chuťově vynikající pokrm, který zvládnete připravit za chviličku. To je opečený losos podávaný s hráškem, jarními cibulkami a petrželovou natí. Nesmí chybět ani citronová šťáva, která se k rybě parádně hodí.
Mražený hrášek nechte povolit, asi minutu ho povařte ve vroucí vodě, sceďte, promíchejte s nasekanými jarními cibulkami, petrželovou natí, citronovou šťávou a 1–2 lžícemi olivového oleje. Dochuťte solí a pepřem.
Filet lososa rozdělte na porce asi 2 cm široké, potřete je olejem a naskládejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Opékejte asi 2 minuty, porce ryby otočte, pečte další dvě minuty a pak asi minutu z každé strany. Losos by měl uvnitř zůstat lehce nedopečený. Hotovou rybu ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Podávejte s hráškem a na dochucení můžete přidat kousky citronu.
3
Tip: K hrášku i lososu se skvěle hodí růžový pepř, má výraznou chuť, postačí pár kuliček.