Žloutky a 1,5 dl vína ušleháme nad párou na hustou omáčku. Zašleháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a přibarvíme kurkumou. Odložíme ze sporáku a necháme vychladnout nad párou. Porce lososa opečeme z obou stran na oleji.
2
Podlejeme zbytkem vína a dusíme asi 7 min. Plátky 1x obrátíme. Omáčku rozdělíme na talíře, položíme lososa, odkapaný chřest a ozdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza
|11. 3. 2017 06:46
Recept je na to jak dvakrát zabít lososa? :-$ :-$ :'( :'( :'( :-$ Bylo to nechutné a škoda toho lososa. Naše večeře byla v háji :'(
irena
|15. 11. 2016 19:44
NECHÁPU :'( jak to může někomu chutnat, větší peklo na talíři jsem neviděla
julie
|2. 3. 2016 18:27
Nejhorší recept! Ta omáčka prostě nelze udělat hustá!!! Vylola jsem dvě dávky do záchodu, prostě to nezhoustne
Petra
|10. 1. 2015 19:37
Nedoporučuji ani zkoušet.. omáčka je vyloženě nedobrá, nikomu nechutnala..Přesto, že jsem použila jen půlku citrónu, omáčka byla extrémně kyselá a velmi výrazná, ryba nebyla ani cítit...
Pajina
|30. 8. 2014 12:29
na fotce docela solidní kejda:D 8-)
milena
|31. 1. 2013 17:36
Právě jsme dojedli, dobré to bylo. Omáčka sice moc nezhoustla, ale byla příjemně pikantní a nepřebíjela chuť lososa. Jako přílohu jsem dala šŤouchané brambory. Jen by to chtělo nějakou další barvu na talíř, třeba na másle krátce podušenou brokolici.
monika
|8. 10. 2011 22:32
vyzkoušela jsem, podle receptu nic moc, je ale pravda, že na rybě pak chutná úplně jinak než samotná. přidala jsem ještě 100 ml smetany na vaření a trošku zahustila
Simča Sládková
|23. 8. 2009 22:04
Je to výborné, moc nám to chutnalo. Jen jsem nedala kopr, který doma nemusíme, ale ochutila jsem jsem rybu česnekem. Jak již psala Jsrča - citronová omáčka je jedinečná. Simča
Jarča
|30. 1. 2006 11:26
Vyzkoušela jsem a je to výborné. Hlavně citronová omáčka, pokud se dochutí solí, cukrem a pepřem nemá v kombinaci s lososem chybu. Doporučuji.