• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Lilkový tatarák
Napište svůj komentář k receptu

Lilkový tatarák

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilkový tatarák
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg lilek cca
    • 0,50
      ks červená paprika nebo zelená
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce bílý jogurt - Hollandia 1 -
    • 1
      lžíce petželka čerstvě nasekaná
    • 2
      lžíce balzamiková redukce , tj. glazé nebo krém cca
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli - není nutné, dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou, přepůlíme je, vydlabeme dužinu, pokrájíme ji nadrobno a dáme vykapat na cedník nebo plátno.
2
Do misky si dáme drobně pokrájenou papriku, petrželku, česnek. Přidáme okapaný pokrájený lilek, osolíme, opepříme, dochutíme balzamikovým krémem a dle chuti můžeme přidat i chilli.
3
Chuť lilkového tataráku můžeme obměnit nasekaným zralým, ale pevným rajčetem (bez dužiny), vmíchat můžeme nasekané kapary, olivy, cibuli...
4
Podáváme s bílým pečivem, opečenou bagetkou nebo chlebem. Dozdobit můžeme čerstvou zeleninou, petrželkou nebo balzamikovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

Melitzanosalata - řecký lilkový…

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sami | 13. 8. 2014 17:58

    Lilek mám moc ráda a tatarák mi také velmi chutnal. Dělala jsem ho poprvé a s tím jak se mi povedl jsem moc spokojená. Dala jsem na doplnění chuti (mám ráda výraznější) capari a rajčata v oleji. Tatarák z lilku doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Salát Zelenina Bezmasá jídla Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Chlazení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamiková redukce Bílý jogurt Červená paprika Česnek Chilli Lilek Olivový olej Pepř mletý Petželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na soli

Kuře na soli

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Řezy Margot

Řezy Margot

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

67
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou…
37
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
33
Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Zelňáky z kysaného zelí…
32
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
30
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová oříšková bábovka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

Bujarý večírek pořadu Showtime: Zasahovala policie!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové těstoviny
Lilkové těstoviny
Lilkové závitky - zapečené
Lilkové závitky - zapečené
Lilky s jogurtem
Lilky s jogurtem
Limetková mléčná rýže s kokosem
Limetková mléčná rýže s kokosem
Limetková pěna s ořechy
Limetková pěna s ořechy
  • Recepty.cz
  • Lilkový tatarák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact