Listy máty nakrájíme nadrobno, vložíme do láhve a zalijeme vodkou. Dáme dobře zazátkované asi na čtyři dny na slunce. Pak alkohol slijeme, doplníme vychladlým cukrem svařeným s vodou na nir a likér je hotov.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana
|5. 9. 2014 21:38
https://www.caro.cz
Naďa
|6. 6. 2011 07:38
Necháváte ho louhovat na slunci?
Karel
|10. 5. 2011 11:04
Já dělám likér tak, že nadrobno nakrájím do prázdné litrové lahve 2 dlaně opraných listů i natě meduňky, půl dlaně máty, půl dlaně tymiánu (není nutné) a půl dlaně očištěných, nadrobno nakrájených kořenů pampelišky. Samé zdravé rostlinky. Vše zaliju 37,7% vodkou a nechám vyluhovat cca 3 týdny. Pak obsah předcedím přes sítko do jiné prázné lahve a už zbývá jen dát si občas panáčka. Pokud mi to nevypijí dříve jiní...
Lenka Nováková
|4. 12. 2008 18:12
vyzkoušela jsem a není to nic moc...
Gábina Houšková
|14. 7. 2006 10:57
myslíte, že by to šlo udělat z meduňky? Máme jí plnou zahradu a už nevím co s ní