Bramborákové těsto si můžeme připravit podle svého osvědčeného receptu a nemusíme se striktně držet uvedeného receptu. Někdo zahušťuje strouhankou, někdo přidává tymián, mléko nebo smetanu...
2
Brambory nastrouháme (můžeme klidně na hrubém struhadle) do mísy, slijeme přebytečnou vodu, přidáme nastrouhaný česnek, vejce, osolíme, okořeníme, dobře promícháme a dle potřeby zahustíme.
3
Těsto nandáme do vymazaného pekáčku. Na těsto naskládáme osolené a okořeněné porce kuřete.
4
Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů do měkka a dozlatova.
5
Pokud pečeme na bramboráku větší kusy masa (stehna nebo čtvrtky), nejprve kuře položíme kůží do bramboráku a až po cca 25 minutách otočíme a dopečeme dozlatova. Můžeme také použít na začátku pečení alobal, kdy maso dáme rovnou kůží nahoru, pekáč zakryjeme a odklopíme po cca 20 minutách, kdy je maso už dobře prohřáté.