V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté telecí (kuřecí, vepřové nebo hovězí) maso, které osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou a odstavíme. Pokud je příliš suché, přilijeme trochu vývaru.
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou dobře rozmícháme s mlékem (dle hustoty), ochutíme solí a pepřem a bešamel povaříme, nakonec do něj vmícháme smetanu a odstavíme.
3
V kastrolu na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli s trochou kmínu (není nutný), přidáme okapané zelí, špetku soli a trochu cukru a necháme cca 10 minut podusit pod pokličkou. Případně ještě dosladíme.
4
Do vymazaného pekáčku nalijeme trochu bešamelu, na něj rozložíme několik plátků lasagní, přidáme část orestovaného masa, část dušeného zelí, bešamel...
5
Vše opakujeme do spotřebování ingrediencí. Navrch rozložíme plátky rajčat a posypeme sýrem. Zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi na 30 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 10 minut.