g
květák
středně velký, předvařený v osolené vodě, cca
1
svazek
jarní cibulka
7
ks
vařená vejce
majonéza
Poličanka, sklenice 240 gramů nebo 2 X 100-gramový sáček
250
g
nakládané okurky
hrubě nastrouhané
Lze přidat:
tvrdý sýr
salám
polosuchý, šunkový, měkký
Postup přípravy receptu
1
Květák si předvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a necháme zchladnout. Pak pokrájíme na hrubo a dáme do mísy. Přidáme oloupaná pokrájená vejce, nastrouhané okurky, pokrájené lahůdkové cibulky i s částí zelené natě. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, majolku (lze z části nahradit zakysanou smetanou) a dobře promícháme. Necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet.