Droby odblaňte a nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozpusťte polovinu másla. Přidejte kmín, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a krátce orestujte. Vložte droby a bobkový list. Zalijte vývarem a 10 minut povařte.
2
Mezitím připravte ze zbytku másla a mouky světlou jíšku. Nechte ji lehce zchladnout a pak ji přidejte do polévky. Vařte dalších 15 minut.
Na knedlíčky rozsekejte v mixéru játra očištěná od blan. Z toastového chleba okrájejte kůrky a nalámejte ho k játrům. Přidejte žloutek, prolisovaný
česnek, sůl, pepř a mixujte. Rozmixovanou hmotu nechte 15 minut stát, aby zhoustla. Pokud není dostatečně hustá a nedrží pohromadě, přidejte ještě nadrcený
toastový chleba. Pak z hmoty tvořte knedlíčky. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte 10 až 15 minut.