ml
zeleninový vývar
cca, podle moznosti domaci ci z kostky
sýr
parmazanoveho typu (parmazan, grana padano, gran moravia..)
1
ks
bobkový list
tymián
cerstvy, 3 - 4 snitky
panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a na mírném ohni necháme zesklovatet nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidáme omyté růžičky květáku, brambory nakrájené na kostky, bobkový list a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut. Odstraníme bobkový list a vše rozmixujeme společně s vrchovatou lžící parmezánu, 2 lžícemi oleje, ricottou (ricotta by měla mít pokojovou teplotu) a tymiánem (snítky natrháme na menší kousky, nemusely by se dobře rozmixovat) do hladkého krému. Dosolíme.
2
Podáváme s opečeným chlebem nebo těstovinami. Jednotlivé porce posypeme parmezánem, pokapeme olejem a můžeme ozdobit lístečky tymiánu.