Původem íránský pokrm podobný omeletě budete mít raz dva hotový. Připravíte jej z květáku, který báječně chutná v kombinaci se sýrem cottage, petrželkou, česnekem či kurkumou. Hotové jídlo je nejlepší s řeckým jogurtem a granátovým jablkem.
Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky, ty následně nasekejte najemno.
3
Ve velké pánvi (nejlépe vhodné do trouby) rozehřejte ghí. Přidejte květák, na kostičky nasekanou cibuli s česnekem, ochuťte solí, pepřem, kmínem, kurkumou a petrželkou. Restujte 6–8 minut, květák by měl mírně změknout. Ztlumte teplotu.
V míse si smíchejte vejce, prášek do pečiva, rýžovou mouku a sýr. Přelijte květák a krátce promíchejte. Uhlaďte povrch a vložte do trouby. Pečte 15–20 minut. Poslední 2 minuty přepněte na režim gril, aby povrch mírně zhnědl.
5
Podávejte s řeckým jogurtem, granátovým jablkem a pepřem.