g
moučkový cukr
(vejce s cukrem nad parou) - nebo pudinkový krém
Těsto
300
g
hladká mouka
3
žloutek
200
g
tuk
papírové košíčky
100
g
cukr
Sníh z bílku
3
bílek
270
g
cukr
mletý
čokoláda
pikantní marmeláda
Postup přípravy receptu
1
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, dáme na 1 hod. odpočinout. Těsto vmáčkneme do košíčku o průměru 5 cm. Nenaplníme celé, musíme tam nechat místo na krém. Pečeme při 180-200 °C dorůžova.
2
Ještě horké vyklopíme. Spodek košíčků jemně natřeme marmeládou, naplníme po okraj krémem. Nahoru zdobičkou dáme sníh ušlehaný nad parou. Namáčíme do čokolády.
Dobrý den, já je vždy před namáčením dám vychladit. Čokoláda potom na studeném sněhu rychleji tuhne. Tak ať se Vám povedou. U nás mají vždy u každé návštěvy velký úspěch. ;-)
Monika
|18. 10. 2013 07:59
Košíčky jsou moc krásné,chtěla bych je vyzkoušet potřebovalaby jen poradit kdy se namáčeji do čokolády mám strach žemi tam ten sních spadne. :-)
vendy
|10. 12. 2012 09:35
košičky supr ale krám sem si dala svým spúsobem.z vosich hnizd a chutově sou vinikajici doporučovala bych viskoušet vám. :-)
martu.lacek
|6. 12. 2012 21:22
Záleží jak kvalitní sníh z bílků umíte udělat. Pokud se mi podaří pevný sníh tak vydrží košíčky i 3 dny. 14 dní do předu bych tuto mňamku nedělala. :-)
petra
|21. 11. 2012 10:17
prosím vás, jak dlouho ten sníh vydrží? musí se to sníst hned? nebo se to da delat treba 14 dopředu jako vánoční cukroví?
Blanka
|16. 6. 2012 10:30
Zkoušela jsem je a úspěch u hostů byl velký . Doporučuji :-)
Naprosté úžasný zákusek, měla jsem s nimi velký úspěch. Všem doporučuji. :-)
Maruna
|27. 9. 2011 11:15
Košíčky jsem dělala-NEMÁ TO CHYBU! Kdo je chutnal každý chválil,jsou opravdu výborné.
Jana Řezníčková
|23. 3. 2009 07:53
Linecké košíčky dělám často, ale prozatím jen s pudinkovým krémem, ovocem a želatinou. Tuhle variantu neznám a určitě vyzkouším! Zase to bude něco jiného. S tím sněhem a čokoládou....určitě výborné!