Na kousku másla orestujeme strouhanou mrkev s celerem, poté přidáme orestovat strouhaný česnek a na slabé plátky pokrájené žampiony. Vše po orestování zaprášíme moukou, krátce za stálého míchání zapražíme, přilijeme asi třičtvrtě litru vývaru, promícháme, přidáme růžičky květáku a vaříme doměkka. Dle potřeby redukujeme vývarem hustotu polévky, dle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme do polévky bylinky dle chuti.
2
Do polévky lze před dovařením vmíchat trošku smetany ke šlehání nebo přímo před podáváním přidat do talíře kopeček zakysanky.
Přistrouhala jsem i jednu velkou bramboru a přilila asi půl kelímku šlehačky, jak se radí v receptu. Polévka je skutečně dokonalá. :-)
Radka Zajícová
|5. 8. 2014 12:00
Polévka je plně naprosto geniální, ikdyž jsem pro žampiony neběžela a použila hříbečky vlastnoručně ráno sbírané. Děkuji za zpestření jídelníčku, určitě polévku zase brzo spáchám. :-))
Dominika
|18. 7. 2014 10:21
Polívka je výborná, houby mi v ní trochu připomínají bramboračku a tu já fakt můžu. Určitě doporučuju zkusit! ;))