Chicken Tikka Masala, poklad indické kuchyně, láká chuťové pohárky svou bohatou kombinací křupavě upečeného kuřecího masa a krémově pikantní omáčky. Smyslná vůně koření dělá z tohoto pokrmu opravdovou kulinářskou perlu, která si našla oblibu po celém světě.
Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a koriandrem), chilli podle chuti a solí. Nechte alespoň půl hodiny, ale lépe až do druhého dne, marinovat.
Mezitím si připravte omáčku. Na směsi másla a oleje nechte zesklovatět najemno pokrájené cibule, vmíchejte všechno koření, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a nechte ještě pár vteřin rozvonět.
Vmíchejte protlak, pasírovaná rajčata, sůl, cukr a trochu vody a 15 až 20 minut povařte. Na závěr zjemněte smetanou. Vmíchejte maso i se šťávou, ještě asi 10 minut povařte, případně dosolte.