Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na oleji, ke konci přidáme asi lžíci másla pro jemnější chuť. Zalijeme smetanou, do které nastrouháme balkán a olivy na kolečka.
2
Až se sýr rozpustí, můžeme podávat s přílohou, jakou má kdo rád.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|4. 9. 2007 11:38
Jsou si hodně podobné.Jsou to druhy sýrů jako gouda a eidam.Feta je méně slaná a je jemnější a dražší.Balkán se prodává na váhu ,ale i v plechovce.Oba jsou výtečné.
Jana Cz.
|3. 9. 2007 21:37
Pane Jozefe T., není to česká imitace Fety. Feta se prodává pod názvem Feta. Balkánský sýr je ostřejší, slanější.
Jozef T.
|3. 9. 2007 16:52
Dakujem, takze je to ceská imitácia Fety. Feta je grécky syr podobnej charakteristiky, ako ste mi odpovedali.Dakujem.
Jirka
|2. 9. 2007 10:31
v čechách se prodává balkánský sýr a v každém obchodě je k mání.je velice slaný a v kombinaci s olivami dobrý
Renda ***
|1. 9. 2007 18:02
Typický balkánský sýr (pod tímto názvem je znám u nás) je bílý a bez kůrky. Naložený do slaného nálevu si udržuje svou charakteristickou pikantní chuť. Zpravidla má obsah tuku 40-45%. Podle stupně zralostí je jeho konzistence polotvrdá až měkká. Odříznutý plátek se má lehce lámat, nikoliv však drobit. Na zeleninové saláty se strouhá.
Jozef T.
|1. 9. 2007 12:37
Pod názvom "Balkánsky syr" sa rozumie Feta, alebo je to nejaká ceská imitácia?Dakujem.