Játra nakrájíme na kousky a obalíme je v hladké mouce. Orestujeme cibuli na troše oleje a přidáme játra. Osolíme a zalijeme mlékem tak, aby byla játra ponořená.
2
Dusíme za častého míchání. Nakonec do omáčky vmícháme podle chuti kremžskou hořčici.
Recept jsem vyzkoušel a povedlo se. Původně jsem vařil pro svého psího miláčka, proto jsem ho mírně upravil a šetřil jsem kořením. V kuchyni v rámci zdravé výživy nepoužívám olej, ale sádlo (na orestování). Játra jsem večer namočil do mléka. Cibuli jsem nepoužil k přípravě jater, ale rýže. Miláček nežere kremžskou hořčici, chleba ani hranolky, proto byla jako příloha rýže. Nakonec miláček dostal jen jednu porci a o zbytek jsem se podělil s vnoučaty. Všem nám chtnalo