Na rozpáleném oleji opečeme omyté a očištěné stehýnka, pozor na přebytečnou vodu v mase, umí to hodně prskat. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, osmahneme. Přidáme koření, petržel a podlijeme vínem a trochou vody. Dusíme do měkka. Ještě než maso změkne, přidáme protlak, trochu vývaru nebo vody a omáčku povaříme. Vyndáme koření (já používám takové uzavřené sítko na koření). Vyndáme maso a omáčku rozmixujeme, podle potřeby můžeme trochu zahustit jíškou. Jako přílohu podáváme rýži nebo těstoviny. Podáváme zasypané strouhaným tvrdým sýrem Eidam, cca hrstka na porci. My ty stehna vždy ještě obereme, pohodlněji se to jí, foto je bez zasypání sýrem, pozapomněl jsem. Je to Mňamka, DOBROU CHUŤ!!!