ks
debrecínské párky
nebo jedna debrecínská klobása
2
plátek
máslo
koření na kuře
- není nutné
Postup přípravy receptu
1
Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme okapané zelí, na klínky pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, plnější lžíci protlaku, cca dvě lžíce vody, cukr a na kolečka pokrájené debrecínské párky nebo klobásu. Vše promícháme a na zelí položíme osolená stehna nebo čtvrtky, na které položíme po plátku másla a které během pečení můžeme dokořenit dle chuti kmínem nebo kořenící směsí na kuře. Pokud budeme dělat pro větší počet strávníků, můžeme rozporcovat celé kuře a přidat na surovinách v zelné debrecínské směsi.
2
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, pod poklopem, cca 50 minut. Pak odklopíme, dle potřeby můžeme trochu podlít, stehna přelijeme šťávou a dopečeme maso dozlatova a do křupavé kůrčičky.
3
Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem nebo noky.