moučkový cukr
- na posypání před podáváním, není nutný
pečící papír
Postup přípravy receptu
1
Listové těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme na pomoučněném stole na dva obdélníkové pláty. Na střed každého plátu naneseme polovinu strouhaných jablek ze sklenice, ochutíme tím, s čím nám závin nejvíce chutná: med, cukr, skořice, ořechy, kokos, rozinky...
2
Jeden okraj těsta přeložíme přes náplň, do druhého okraje uděláme šikmé zářezy (tak, aby byly navrchu závinu). Přehnutý okraj trochu natřeme vejcem a zaklopíme druhým, konce pevně přimáčkneme k sobě, přeneseme na plech s pečícím papírem.
3
Oba záviny pak potřeme vejcem, posypeme dle chuti cukrem (může být i vanilkový či skořicový) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme na díly a před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem nebo dozdobit šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dědková
|15. 12. 2016 13:13
Chutnal výtečně jako vždy jen navíc vypadá i velmi zajímavě.
RR
|21. 5. 2016 14:46
Je mnamozni <:-)
Dana Janotková
|28. 1. 2015 19:18
Je to fakticky skvělý závin, bez cukrové posýpky už ho nikdo nechce a vevnitř ho nesladím, stačí sladké rozinky.
Saša
|10. 9. 2014 21:16
Nastrouhala jsem si na štrudlík čerstvá jablíčka, bo jich je velavela a zkusila s cukrem jako v receptu. Výborné! Křupavé a pěkné, dokonce i když zvlhne.