Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s najemno nakrájenou cibulí a 1-2 dl mléka. Směs necháme chvíli odpočinout. Poté z ní utvoříme malé kulaté "karbanátky" (kulaté masíčko), které obalíme v hladké mouce a opečeme v pánvi s nepřilnavým povrchem na troše tuku. Po opečení všech "karbanátků" přilijeme do pánve mléko, šťávu provaříme, osolíme a vložíme masíčka nazpět. Necháme přejít varem. Maso by nemělo plavat v omáčce.
2
Kulaté masíčko podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží, poprášenou kari. Přidáme okurkový salát nebo kyselou okurku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
sham
|2. 3. 2011 11:15
ja si myslim, ze Georgina proste jen neodhadla, kolik ma pridat soli a koreni. obavam se, ze tu neni chyba v receptu, ale na druhe strane varecky :-D
kdyz uz nic, aspon se meli pejsci dobre a nezabila je vegeta nacpana do masa 8-)
Tereza J.
|11. 5. 2009 13:35
Uf, uf...Maruška má pravdu, mlieko sa do mletého mäsa dáva, nie je to nič neobvyklé. A prečo by to bolo bez chute ? Je tam soľ a korenie. A cibuľa. Nie je do všetkého potrebné pchať kopec korenín, vegety a pod. Tak ja dám 1, lebo tento recept poznám a viem, že je to dobré. Samozrejme, nemusí chutnať každému, ale....
Marie Šindelová
|11. 5. 2009 12:38
Na tom mléku není nic divného.Je tu spousta receptů,kde se k mletému masu přidává mléko-aby hmota lépe vázala.
Georgina G.
|11. 5. 2009 11:30
Nebylo to dobré...obyčejný karbanátek z hovězího bez chutě a to mlíko..no..již nikdy více. Ale pejskům chutnalo :-D