Výtečný a hlavně vydatný pokrm, který si mohou dopřát i vegetariáni, snadno připravíte již za patnáct minut. A během pečení cizrny se můžete těšit na opravdovou explozi chutí. Kontrast lehce pikantní křupavé cizrny, šťavnaté zeleniny a česnekovou zálivkou provoněného kuskusu je prostě fenomenální.
Cizrnu slijte, lehce osušte a vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte sezamový olej, pastu miso, javorový sirup a chilli. Směs nalijte na cizrnu a rukama dobře promíchejte, aby se obalila. Rozprostřete ji, aby byla v jedné vrstvě, a dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C, asi na 20 minut.
Mezitím dejte vařit kuskus podle návodu na obalu. Smíchejte všechny ingredience na dresink a připravte zeleninu. Salát little gem pokrájejte na kolečka, okurku na kousky, mrkev nakrouhejte škrabkou na pentle, zelí nakrouhejte na tenké nudličky, cibulky nasekejte na kolečka.
Hotový kuskus načechrejte vidličkou, smíchejte s polovinou zálivky a rozdělte do misek. Doprostřed misky pak dejte dokřupava opečenou cizrnu a kolem připravenou zeleninu. Přidejte lístky čerstvého koriandru, zakápněte zbylou zálivkou a limetovou šťávou.