Kari kořením ochucené růžičky květáku, upečené v troubě spolu s cizrnou a předem uvařenými bramborami, podávané spolu s pestem z koriandru, česneku, ořechů, olej a parmazánu.
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete potřebovat na květák a cizrnu. Každou bramboru rozmáčkněte plochým dnem kastrůlku. Dobře potřete olivovým olejem, osolte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C.
2
Květák rozeberte na růžičky, ty pak pokrájejte na poloviny či čtvrtiny a dejte do mísy. Cizrnu slijte a dejte do mísy ke květáku, přidejte lžíci oleje, kari, sůl a dobře promíchejte.
Po 10–15 minutách vyndejte brambory z trouby a přidejte k nim na plech květák s cizrnou, dobře je rozprostřete a vraťte tak na 20 minut do trouby.
4
Mezitím připravte pesto. Do mixéru dejte koriandr i se stonky, přidejte podrcený česnek, ořechy, olej a vše nahrubo umixujte. Do pesta vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochuťte ho solí a pepřem. Pečený květák s bramborami a cizrnou podávejte přelitý pestem.