Vepřové maso upečeme klasicky, tak jsme zvyklí, na pokrájené cibuli, klidně s přidáním česneku, osolené a okořeněné, dle vlastní chuti. Pokud máme zbylé pečené maso z předešlého dně, například z moravských vrabců nebo klidně i zbylé pečené vykostěné kuře, máme ušetřenou práci a použijeme ho.
Zelí ke kroupo - vepřu (masu), podáváme jak podušené na dozlatova osmažené cibuli, mírně osolené a oslazené dle chuti, tak i kysané, které necháme jen trochu okapat. Obojí je výborné.
4
Pečené maso, pokrájíme nebo natrháme na menší kousky a společně s cibulovým výpekem (množství dle tučnosti) dáme do kastrolu prohřát. Přisypeme scezené kroupy, promícháme a ještě společně zahříváme, případně dosolíme a opepříme dle chuti.
5
Kroupo - vepřo (maso) rozdělíme na talíře, přidáme dušené nebo kysané zelí a můžeme podávat.