Z 1/2 hrnku cukru uděláme světlý karamel, přendáme do pekáčku nebo formu na biskupský chlebíček. Croissanty rozložíme na horkém karamelu a necháme ztuhnout. Zatím mírně rozšleháme vejce s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem. Nalijeme půlku směsi na croissanty, počkáme, až se trošku vsákne a dolijeme zbytek. Pečeme ve vodní lázni (formu se směsí dáme do většího pekáčku ponořené alespoň do poloviny ve vodě). Dáváme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Je hotové, až chytne navrch hnědou slupičku a na dotek je tuhé. Vyndáme z trouby a ponecháme ještě 15 minut ve vodě. Poté dáme vychladit a překlopíme.
2
Nakrájíme na kostky nebo plátky (dle použité formy) a podáváme s kopečkem šlehačky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Airan Novakova
|26. 1. 2006 11:23
Masa, nemusi se vymazavat, ve vodni lazni se karamel rozpusti. je z neho neco jako stava:-))
Maša
|26. 1. 2006 11:10
A prosím, vymaže sa forma na biskupský chlebíček?
Airan Novakova
|25. 1. 2006 16:00
Masa, ja to dala do formy na biskupsky chlebicek, ne do srnciho hrbetu:-)) Croisanty jsem davala vedle sebe.
Maša
|25. 1. 2006 15:24
Prosím, srnčí chrbet sa vymaže? Ide to vyklopiť?A tie mini Croissanty sa dávajú i na seba, pýtamsa preto, lebo 7 ks do srnčieho chrbátu sa asinezmestí. Prosím, vysvetliš to Airan?Ďakujem
Markéta Borkovcová
|25. 1. 2006 11:43
To vypadá zajímavě. Ráda experimentuju, jdu do toho.....:-))
Pavlína Svitáková
|25. 1. 2006 10:34
No toto?Kašlu na diety!
Jaroslava Oumarová
|25. 1. 2006 10:26
Tedy...co ti lidé všechno nevymyslí! A to jsem se naivně domnívala, že mě z oblasti vaření už máloco překvapí. Jenže to jsem neznala tento web:-)). Tuhle dobrůtku od pohledu musím zkusit. Jako ostatně spustu receptů paní Airan:-)