Začněte nový den s úsměvem na tváři a dopřejte si sladkou snídani. Příprava francouzského toastu z nadýchaného croissantu vám nezabere více jak čtvrt hodiny a v kombinaci se svěží chutí jogurtu a ovoce si dozajista si pochutnáte.
Ovoce nasypte večer do kastrůlku a nechte přes noc povolit. Ráno k němu přidejte cukr, zapněte plotýnku a nechte 5-10 minut povařit na mírném plameni. Šťáva, kterou ovoce pustí, se zredukuje na hustší sirup.
Mezitím na suché pánvi opražte mandlové lupínky dozlatova a přesypte je do misky. Rozkrojte croissanty na poloviny a v ploché misce rozšlehejte vejce se skořicí. Na pánvi rozpusťte máslo. Croissanty postupně namáčejte ve vejcích a smažte z obou stran dozlatova. Půjde to rychle, postačí minuta či dvě z každé strany.
Obracečkou pečivo k pánvi vždy trochu přitlačte.