Připravte korpus. Do mísy robotu dejte mouku, cukr a pokrájené máslo, pomocí háku umíchejte drobenku. Přidávejte vodu a už jen prsty drobenku spojte v těsto. Nepracujte dlouho, těsto může zůstat lehce drolivé. Spojte ho v kouli, zabalte do fólie a dejte na 30 minut do ledničky.
Těsto dejte mezi dva archy pečicího papíru a vyválejte do kruhu, který bude o něco vyšší než průměr formy. Formu vymažte máslem, těsto namotejte na váleček, přeneste do formy a vtlačte do záhybů. Přesahující těsto odkrojte nožem. Dno propíchněte několikrát vidličkou a formu dejte na 20 minut do ledničky.
3
Vychlazený korpus zakryjte kusem pečicího papíru, vsypte zátěž (suché luštěniny) a dejte ho na 10 minut do trouby předehřáté na 190 °C.
Mezitím připravte náplň. Do mísy robotu dejte mascarpone, cukr a pomocí protínací metly umíchejte hladký krém. Přidejte vejce, škrob, citronovou kůru, polovinu lístků tymiánu a opět promíchejte. Krém nalijte na předpečený korpus, na krém rovnoměrně rozmístěte maliny a pečte asi 30 minut. Hotový koláč nechte vychladnout. Před podáváním ho můžete pocukrovat a ozdobit zbylým tymiánem.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)