Dozlatova opečené králičí maso ochucené voňavým tymiánem je hotová delikatesa. Nechybí ani rajčatová šťáva, v níž si můžete namáčet pečivo, které si dáte jako přílohu.
Králíka naporcujte, zadní stehna vykostěte, přední běhy rozsekněte na dvě či tři části. Páteř, žebra a kosti ze stehen můžete schovat na vývar. Maso osolte.
Do hluboké pánve či litinového hrnce nalijte olivový olej, rozpalte ho a kusy králíka opečte ze všech stran. Maso často obracejte, aby se každý kousek dobře opekl dozlatova. Přidejte tymián a rajčata pokrájená na větší kousky.
3
Rajčata pustí šťávu a maso se začne pomalu dusit. Obsah hrnce průběžně míchejte, aby se maso nechytalo ke dnu, ochuťte solí. Tekutina z rajčat se postupně zredukuje na hustší omáčku, která maso obalí. Během 15 minut by mělo být hotovo. Králíka podávejte s červeným vínem nebo vychlazeným pivem. Ideální přílohou je dobrý bílý chléb, který můžete namáčet v omáčce.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)